Tietoa blogista

Mustaa teetä -blogissa on matkajuttuja läheltä ja kaukaa. Vinkkejä matkailussa liikkuvista mielenkiintoisista jutuista.

Kristiina Kristiina

Tykkää ja seuraa:

Seuraa minua Instagramissa ja Twitterissä

  • Instagram
  • Twitter

Muualla verkossa:

Seuraan näitä blogeja matkailusta

Telliskiven luova keskus

k1

Kävinpä taas Tallinnassa. Lauantaipäivän kävelyreitille sattui Telliskiven luova keskus Tallinnan rautatieaseman kupeessa. Kävin siellä viimeksi puolitoista vuotta sitten syömässä F-huoneella. Ruoka oli erinomaista. Silloin törmäsin tutun tuttuun, joka kertoi olleensa hauskoissa isoissa synttärijuhlissa edesiltana samaisessa paikassa. Hyvä idea!

Alueelle on tullut lisää kaikenlaista. Kirpputori on joka lauantaina klo 10-15. Georg Otsin parhaat jäivät valitettavasti vielä laatikkoon. Rompetta oli vaikka kuinka.

Toisesta rakennuksesta löytyy virolaisia designvaatteita naisille, uniikkeja lastenvaatteita, luomukosmetiikkaa, sisustustarvikkeita ja lähielintarvikkeita. Mukava kuljeksia rosoisessa miljöössä.

k2

Kun nuo katuruoka-autot ovat olleet viime aikoina kova juttu täällä Suomessa, niin tässä on virolainen viritys. Autosta voi ostaa sapuskan & juoman  ja ne voi nauttia viereisessä kontissa, jossa on pöydät ja tuolit. Ei muuta kuin auto & kontti mukaan ja festareille. Voi parkkeerata siihen Skandic-hotellin kontin viereen. Virosta varmaankin saisi suht käypään hintaan kontin myös oman kotipihan tarpeisiin.

k3

Telliskivestä löytyy myös Vabalava-teatteri. Siellä toimii 9 riippumatonta teatteri-tai tanssiryhmää. Teatterin aulassa on vaihtuva valokuva näyttely ja Foody Allen street food-ravintola.

k4

Foody Allenin ruokalistat olivat vasta painossa. Mutta nälkä parantaa kielitaidon. Vironkielinen A4-ruokalista oli ihan käypä. Johan maistui burgeri ja kylmä olut. Yläkerran parvella olevista pöydistä saattoi tarkkailla viron rautateiden kaluston liikkeitä isojen lasi-ikkunoiden ansiosta. Tilassa oli myös tanskalaisen valokuvaajan näyttely Somaliasta.

Seuraavalla vierailulla Telliskivessä käyn katsastamassa Kivi Paber Käärid-ravintolan. Se tarjoaa 100 % gluteinitonta ruokaa. Tarjolla on myös elävää musiikkia viikonloppuisin muuhunkin aikaan kuin iltamyöhään.

Linkki Telliskivi-sivuille

Linkki Vabalava-sivuille

Linkki Foody Allen-sivuille

Telliskiven sijainti kartalla

 

Kommentit suljettu.